شیر برقی کولر گازی
شیر معکوسکننده یا همان شیر برقی نوعی شیر بوده که در پمپهای حرارتی، جهت شارش جریان مبرد را عوض میکند. با تعویض جهت شارش جریان مبرد، چرخه تبرید پمپ حرارتی از سرمایش به گرمایش یا بالعکس تغییر میکند. این شیر این امکان را به وجود میآورد که با داشتن یک سیستم تهویه، در زمان مقتضی از آن به عنوان سیستم سرمایشی یا گرمایشی استفاده شود.
اجزای ساختمان شیربرقی کولر گازی
قبل از اینکه به نحوه ی عملکرد شیر برقی کولر گازی بپردازیم باید با سختمان و اجزای ان آشنا شوید.
- بدنه
- ورودی سیال
- خرووجی سیال
- سیم پیچ
- قاب سیم پیچ
- اتصال سیم ها
- میله فلزی
- فنر
- دریچه خروجی
نحوه ی عملکرد شیر برقی کولر گازی
نحوه کارکرد شیر چهار راهه کولر گازی سرد و گرم و قطعات داخلی آن به شکل زیر می باشد :
شیر چهار راهه که یک شیر برقی می باشد دارای یک بوبین می باشد که با فرمان گرفتن از سیستم کنترل کولرگازی مسیر عبور گاز خروجی از کمپرسور را که در حالت سرمایش به سمت یونیت بیرونی(کندانسور) می باشد را تغییر داده و در وضعیت گرمایش گاز گرم خروجی از کمپرسور را به سمت یونیت داخلی(اواپراتور) هدایت می نماید .
از چهار لوله روی شیر چهار راهی لوله تکی به خروجی کمپرسور(DIScharge) و از سه لوله سمت دیگر لوله وسطی به مکش کمپرسور(SUCTION) و دو لوله دیگر به کندانسور و اواپراتور وصل می شوند.
با تعویض جهت شارش جریان مبرد، چرخه تبرید پمپ حرارتی از سرمایش به گرمایش یا بالعکس تغییر میکند. این شیر این امکان را به وجود میآورد که با داشتن یک سیستم تهویه، در زمان مقتضی از آن به عنوان سیستم سرمایشی یا گرمایشی استفاده شود.
مزایای شیربرقی :
۱ – کاربر دستگاه میتواند با نیروی اندک ساز و کار شیر برقی را راه اندازی کند.
۲ – نصب در مکان های خطرناک که دارای بخارهای شیمیایی هستند و محیط های قابل انفجار و یا بسیار داغ
۳ – هنگامی که از شیر برقی استفاده میشود کوتاه شدن مسیر لوله کشی موجب تخلیه اسانتر سیال از خط لوله میشود.
۴ – کاربر میتواند از راه دور آن را کنترل کند و همچنین از داخل اتاق فرمان
عوامل خرابی در شیر برقی کولر گازی:
۱ – گیر کردن سازوکار شیر برقی به دلیل ناهم ترازی و روان کاری ناکافی میتواند مانع جابه جایی و انتقال سیال شود و در نتیجه شیر برقی خراب میشود.
۲ – استفاده از ولتاژ نامناسب میتواند موجب کارنکردن و خرابی شود.
۳ – قطعات شکسته مانند لولاها یا اهرم ها ممکن است باعث خرابی شیر برقی شود.
۴ – اگر مقدار دلخواه سیال از شیر برقی نگذرد ممکن است به دلیل سایش اهرم بندی و سایش لولاها و باز نشدن کشوی شیر برقی به انداره لازم شود و باعث خراب شدنشیر برقی شود.
۵ – تکرار زیاد قطع و وصل شیر برقی موجب داغ شدن آن سوختن سیم پیچ میشود.
۶ – ممکن است عوامل خارجی علت کار نکردن شیر برقی باشد مانند کلید حدی خراب یا محرک برقی که مانع رسیدن جریان به شیر برقی باشد در نتیجه شیر برقی نتواند سازوکار شیر برقی را راه اندازی کند.
۷ – اگر بست الکتریکی شکسته و یا سیم اتصال بریده باشد جریان الکتریکی به شیر برقی نمیرسد و باعث خرابی شیر میشود.
۸ – نشت شیر برقی مانند شیرهای دستی و مکانیکی از عوامل گوناگون ناشی میشود از جمله جرم ، آشغال ، خراشیدگی نشیمن ، پارگی آب بندها ، کمبود یا نامناسب بودن روان کاری، گرما و رطوبت
۹ – اگر درپوش درست در جای خود قرار نگیرد ممکن است درست عمل نکند.
آموزش نحوه تعویض شیر برقی کولر گازی
تعویض شیر برقی کولر گازی نسبت به تعمیر سایر قطعات کولر گازی نیاز به مهارت و تخصص خاصی دارد توصیه ما به شما این است که اگر در این زمینه مهارت کافی برخوردار نیستید از یک تعمیرکار کولر گازی با تجربه و متخصص بخواهید که به تعویض شیر برقی کولر گازی شما بپردازید .
تعمیرکاران ما در این زمینه دارای مهارت و تخصص کافی با بیش از 10سال سابقه کاری می باشند. که همیشه مورد اعتماد مشتریان بوده است و همیشه مشتری سابق بوده است که ما را به دیگران معرفی کرده است و این باعث افتخار ما می باشد.
در ابتدا شما باید به وسیله دستگاه برش جوشکاری شیر برقی قدیمی را جدا کنید.سپس شیر برقی جدید را با احتیاط بسیار زیاد به طوری که حرارت ناشی از جوشکاری باعث آب شدن قسمت قایقی شیربرقی نشود آن را جوش دهید.
نحوه جوشکاری شیر برقی
برای جلوگیری از حرارت و آسیب ندید شیر برقی در هنگام جوشکاری بهتر است از دو حالت زیر استفاده کنید
1- در اطراف آن مانند آنچه در فیلم آموزش تعویض شیر برقی می بینید پارچه ای نم دار پیچیده شود تا حرارت مستقیم به شیر برقی وارد نشود
2 – یا اینکه مانند تصاویر زیر جوشکاری شیربرقی کولر گازی در ظرفی از آب انجام میدهید